Salarispoint uit Venray ontvangt erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever

Chantal Nijkerken, Pascal Smits & Jolanda Smits.  Afbeelding: Gemeente Venray

Salarispoint BV uit Venray heeft de erkenning van mantelzorgvriendelijke werkgever ontvangen. Een erkenning die aantoont dat een werkgever de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor haar werknemers.

De combinatie van werk en zorg is volgens de landelijke stichting Werk & Mantelzorg voor veel mensen zwaar. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen, maar ook omdat het veel energie kost. Het helpt als er op de werkvloer begrip is door het bespreekbaar te maken met collega’s en dat de werkgever meekijkt naar de mogelijkheden om werk en zorg op een prettige manier te combineren.

Erkenning

Met de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ erkent de stichting Werk&Mantelzorg dat een werkgever goed bezig is met dit thema. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van flexibele werktijden en het wijzen op wettelijke verlofregelingen. Mantelzorgmakelaar Sjef Keijzers begeleidt namens de gemeente Venray bedrijven en zorgt tevens voor de erkenning. Deze erkenning is overigens geen keurmerk of certificaat, maar een blijk van waardering.

Afgelopen donderdag ontvingen Pascal en Jolanda Smits van Salarispoint de erkenning uit handen van wethouder Chantal Nijkerken van de gemeente Venray. De gemeente zelf heeft de erkenning begin 2017 ontvangen en vervolgens verschillende bedrijven, waaronder Salarispoint, uitgedaagd om ook aan de slag te gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Door Redactie WijLimburg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee