Paaswake met lezingen uit Oude Testament in klooster Wittem

De paaswake vindt plaats in de Scalazaal van het klooster. © Johannes Timmermans

Wittem -

Klooster Wittem houdt in de paasnacht, van zaterdag 16 op zondag 17 april, een paaswake. Deze start om middernacht en duurt tot 06.30 uur. Elk half uur is een lezing uit het Oude Testament.

Redactie

„De eerste christenen brachten de paasnacht wakend door, tot het licht van de paasmorgen, de ochtend van de verrijzenis van Christus. Tijdens die nacht haalden ze herinneringen op aan de geschiedenis van God met zijn volk, een geschiedenis van angst en verraad, onderdrukking, maar ook van bevrijding en geluk. Die geschiedenis werd verhaald in twaalf lezingen”, meldt het klooster.

Lees ook: ‘De verrijzenis van Christus én van de kerk’: met Pasen weer eerste dienst in door brand getroffen kerk Noorbeek

Tussen de lezingen door kunnen aanwezigen even de benen strekken of een kop koffie of thee drinken. De laatste voordracht begint om 06.00 uur. Wie wil, mag daarna aanschuiven voor het paasontbijt (kosten: vijf euro).

Wie een hapje wil mee-eten dient zich even aan te melden: info@kloosterwittem.nl of 043-4501741.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Gulpen-Wittem

Gemeenteberichten