Nieuw talent agrofood inspireert bedrijfsleven tijdens GROW in Villa Flora Venlo

 © ANP / Novum RegioFoto

Venlo -

Limburgse studenten in de ‘agrofood’-richtingen inspireren op 23 juni tijdens GROW in Villa Flora in Venlo het bedrijfsleven met innovatieve agrofood concepten. Met innovaties op het gebied van voeding, duurzaamheid en techniek laten nieuwe talenten zich van hun beste kant zien aan potentiële werkgevers.

Redactie WijLimburg, Lieke Rijkx

Nieuw talent bepaalt mede de toekomst van de bedrijven in de Limburgse agrofoodsector. Juist daarom is het zo belangrijk dat studenten in contact komen met het bedrijfsleven en hun kijk op die toekomst presenteren. Zo krijgen deze toekomstige werknemers de kans zich door te ontwikkelen in de praktijk en kan de arbeidsmarkt optimaal gebruik maken van de frisse blik van jonge aanwas.

Ontmoetingsplaats

De provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, LLTB en de Limburgse onderwijsinstellingen (HAS Hogeschool, Yuverta, Gilde Opleidingen/Vista College, Fontys Hogeschool en Maastricht University Campus Venlo) besloten na drie eerdere succesvolle GROW-edities hun samenwerking voor dit evenement te herbevestigen het ondertekenen van een convenant. Vorig jaar vond het evenement nog online plaats, nu kan het dus weer op locatie.

Gedeputeerde Lia Roefs: „Ik ben er trots op dat studenten van alle onderwijslagen binnen het agrarische- en fooddomein op een informele wijze kennis met elkaar kunnen maken tijdens GROW. Het matchingsevent zorgt ervoor dat we talent weten te binden en boeien aan de mooie kansen die het innovatieve agrofood werkveld in Limburg te bieden heeft.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws