Jaimie Vaes heeft aangifte gedaan tegen Lil Kleine

Jaimie Vaes. © ANP/HH

In het programma Khalid & Sophie heeft Jaimie Vaes donderdagavond voor het eerst uitgebreid een boekje opengedaan over de turbulente periode die ze heeft meegemaakt met haar ex-verloofde Lil Kleine.

Redactie

Vaes vertelt dat het nu relatief goed met haar gaat. „De ene dag gaat het beter dan de andere, maar het gaat stukken beter dankzij vrienden en familie. Het was een rotte periode.” Vaes zou in februari mishandeld zijn door Lil Kleine. Over het vermeende incident wil ze in het belang van het onderzoek niets zeggen. Wel laat ze weten dat de situatie destijds na een avondje uit behoorlijk uit de hand liep. „Er ontstond frictie en er was een woordenwisseling. En dan escaleert het, zoals op de beelden te zien is.”

Lees ook: Lil Kleine door het stof in video vanuit Thailand: ‘Heb professionele hulp nodig’

Camerabeelden van het vermeende incident, waarop te zien zou zijn dat Lil Kleine het hoofd van Vaes tussen een autodeur klemt, lekten uit via een juicekanaal. „Als deze beelden niet zo expliciet naar buiten waren gekomen, had ik nog in dezelfde situatie gezeten. Dat zou heel ongezond zijn geweest. Ik denk dat dit wel nodig was, hoe heftig ook, om uit deze situatie te komen. Ik ging altijd weer naar hem terug.”

Excuusfilmpje

Lil Kleine plaatste vorige week een filmpje op Instagram waarin hij zijn excuses aanbood. In de video repte hij met geen woord over zijn ex-verloofde. De rapper zou vanwege een contactverbod Vaes niet rechtstreeks mogen toespreken.

Lees ook: Lil’ Kleine: rapper met ultrakort lontje moest vroeger een korset aan

„Toen ik filmpje zag, werd ik eerst heel kwaad”, vertelt Vaes over de video. „Naar mijn mening was dit filmpje crisismanagement. In werkelijkheid is hij heel anders dan hoe hij zich nu voordoet.” Ze gelooft het mea culpa van de rapper niet.

Aangifte

Inmiddels heeft Vaes aangifte gedaan tegen Lil Kleine. „Het strafrechtelijk onderzoek neemt nu zijn koers”, aldus Vaes’ advocaat, die ook te gast was in het programma. Daarnaast moeten er veel ’civiele zaken’ worden afgehandeld, zoals het verbreken van de relatie tussen Vaes en Lil Kleine. „Ze hadden geen huwelijk of partnerschap, maar ze hebben wel een minderjarige zoon.”

’Professionele hulp’

Lil Kleine werd in februari opgepakt op verdenking van mishandeling van Vaes. Na drie nachten in de cel kwam hij aanvankelijk vrij, maar nadat het Openbaar Ministerie daartegen in hoger beroep ging, oordeelde de rechter dat hij toch weer terug de gevangenis in moest. Half maart kwam hij na veertien dagen weer vrij. In afwachting van het vervolg van de zaak, zit de rapper momenteel in Thailand waar hij naar eigen zeggen ’professionele hulp’ zoekt.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws