Museum voor Grafcultuur in Stein gratis toegankelijk, expositie van werken die kunst en archeologie met elkaar verbinden

Kunst gebaseerd op een archeologische opgraving in Spaubeek.  Afbeelding: Marleen Hamers

In het kader van de Nationale Museumweek is het Museum voor Grafcultuur in Stein op zondag 10 april gratis toegankelijk tussen 13.00 en 17.00 uur.

Naast de expositie ‘6000 jaar grafcultuur’ zijn er die middag nog twee exposities te zien. ‘75 jaar Missionarissen MSC in Stein’ is een historische overzichtstentoonstelling van het leven in en rond het klooster.

De andere expositie heeft als titel ‘Archeologie in de kunst’ en omvat een aantal werken van Marleen Hamers. Zij nam deel aan verschillende Bandkeramische en IJzertijdopgravingen. Als afstudeerproject aan de kunstacademie in Maasmechelen koos zij ervoor om kunst en archeologie met elkaar te verbinden. Dit resulteerde in kleurrijke werken, waarin de grondprofielen en vondsten verwerkt zijn.

Het Museum voor Grafcultuur ligt in de Hoppenkampstraat.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Stein

Gemeenteberichten