Beek, Meerssen en Brunssum in landelijke top vijf minst duurzame gemeenten

 © ANP / ANP

Beek -

De gemeenten Beek, Meerssen en Brunssum staan in de landelijke top vijf van gemeenten waar de minste duurzame huizen te koop staan, blijkt uit onderzoek door HuisAssist.

Redactie

Die organisatie houdt zich onder meer bezig met makelaardij en bouwkundige keuringen. Tegenwoordig is het verplicht om bij de verkoop van woningen een energielabel aan te vragen. Uit een inventarisatie van die labels kwamen een top vijf van de méést en mínst duurzame gemeenten voort. Er werd daarbij gekeken naar het aantal huizen met een A+ label (of beter) dat in de verkoop staat.

Lees ook: Sombere voorspelling van bank: huizenmarkt loopt dit jaar verder vast

De top vijf van minst duurzame gemeenten omvat naast Beek, Meerssen en Brunssum het Groningse Westerwolde en het Gelderse Hattem. De vijf meest duurzame gemeenten zijn volgens het onderzoek Alblasserdam, Goirle, Almere, Harlingen en Woudenberg.

Prijs

Naast verschil in duurzaamheid was ook een verschil in gemiddelde verkoopprijs te zien. In gemeenten uit het duurzame rijtje betaal je gemiddeld 460.000 euro voor een woning. Bij de minst duurzame gemeenten bedraagt het gemiddelde 383.000 euro.

Meest gelezen

Brunssum

Gemeenteberichten