EMEC zoekt deelnemers én daken voor uitbreiding aantal energiecentrales


 

 © ANP

Meerssen -

De Eerste Maastrichtse Energie Coöperatie (EMEC) zoekt huishoudens in de gemeente Meerssen die willen meedoen aan nog aan te leggen energiecentrales.

Redactie

Dit jaar komen er daarvan twee bij: een tweede centrale op het dak van kwekerij Marnis in Bunde en bovenop de gymzaal van Ulestraten (Kasteelstraat). EMEC hoopt nog enkele deelnemers te vinden om zodoende „de energieopwekking te stimuleren”.

Lees ook: Moeten we de stroom van onze zonnepanelen straks gratis aan het net geven? Overheid wil van gunstige regeling af

Daken gezocht

EMEC hoopt daarnaast het aantal locaties uit te breiden. „Met elke in kern in Meerssen één centrale zijn we goed op weg, maar redden we het natuurlijk niet. EMEC wil zo veel mogelijk daken gebruiken, voordat we zonneweides aanleggen”, meldt de gemeente.

De voorkeur gaat uit naar daken van meer dan vijfhonderd vierkante meter. De oproep is daarom vooral gericht aan ondernemers die ruimte beschikbaar willen stellen.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten