Documentaire ‘Iftar voor de Donderberg’ is aftrap Onze Buurt 2022

 © DB4ALL

Roermond
Silke van Deelen

De uitzending van de documentaire ‘Iftar voor de Donderberg’ vormt de aftrap voor de tiende editie van Onze Buurt. De prijzenactie voor buurtprojecten heeft dit jubileumjaar 100.000 euro in de pot voor de beste projecten van Limburg.

De jongerengroep DB4ALL in de Roermondse wijk Donderberg wist zich vorig jaar goed in de kijker te spelen met het winnen van de buurtenactie Onze Buurt. De jongeren kregen een cheque van 40.000 euro om in het jeugdhonk een grote keuken te bouwen voor het Ramadanproject. In dat project koken de jongeren van DB4ALL samen met familieleden en andere vrijwilligers honderden maaltijden per dag, om uit te delen aan mensen die van weinig moeten rondkomen. De jeugd regelt gesponsorde ingrediënten, kookt en brengt het eten rond.

Lees meer: Vanuit eigen nieuwe keuken koken Tigers honderden iftar-maaltijden per dag

In ‘Iftar voor de Donderberg’ volgt documentairemaker Karin Hillebrand de bouw van de nieuwe keuken, de voorbereidingen voor het project en de eerste dag van de Ramadan, de vastenmaand voor Islamieten. Ze spreekt met de mensen van deze jeugdgroep over de rol van DB4ALL in de wijk en over frustraties en kansen voor jongeren met een migratieachtergrond.

De publicatie van de documentaire is een opsteker voor deze jongeren in Donderberg en meteen de aftrap voor de tiende editie van Onze Buurt. Projecten aanmelden voor de prijs kan tot en met 20 juli 2022 via www.onzebuurt.eu.

‘Iftar bij de Donderberg’ wordt uitgezonden op L1 TV op maandag 18 april (tweede paasdag) om 10.22 uur, 13.30 uur, 16.30 en 21.00 uur.

Meest gelezen

Gemeenteberichten