Explosies bij school in Kabul, zeker 6 doden

Ter illustratie: Afghaanse schoolmeisjes op weg naar huis.  Afbeelding: ANP

Bij een middelbare school in het westen van de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn dinsdag meerdere explosies geweest. Volgens de lokale autoriteiten zijn zeker zes mensen omgekomen en raakten ten minste elf omstanders, onder wie kinderen, gewond.

Veel bewoners in de getroffen buurt behoren tot een sjiitische minderheid die vaker doelwit is van militante soennitische groeperingen, waaronder Islamitische Staat. Tot nu toe heeft niemand de aanslag opgeëist.

De Taliban hebben in augustus vorig jaar de macht in Afghanistan overgenomen nadat internationale troepen het land verlieten. IS is sinds begin 2015 actief in het land en heeft de afgelopen maanden verschillende bloedige aanslagen gepleegd. In januari werd nog een minibus opgeblazen in een sjiitische voorstad van Herat, in het westen van Afghanistan. Daarbij vielen zeven doden en negen gewonden.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee