Jubileumeditie Onze Buurt: een ton aan prijzen voor projecten

DB4ALL, de winnaar van vorig jaar. Afbeelding: Onze Buurt

De tiende editie van Onze Buurt kent een grotere prijzenpot dan ooit: er zit voor 100.000 euro aan cheques in de pot.

Limburgse wijkbewoners die geld nodig hebben voor een waardevol project, kunnen aankloppen bij Onze Buurt. Een jury kiest de beste projecten. Vorig jaar won de groep DB4ALL uit de Roermondse wijk Donderberg 40.000 euro om een nieuwe keuken te bouwen voor het Ramadanproject.

Onze Buurt is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg. De prijzenactie wordt gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg. Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de beste Limburgse projecten. Onze Buurt stimuleert daarmee dat mensen en organisaties zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en socialer maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

Zetje

Bovenop de cheques deelt de jury het ‘Onze Buurt Zetje’ uit. Het Zetje helpt organisaties om een projectplan te schrijven, vrijwilligers te motiveren, een administratie op te zetten, vergunningen te regelen of iets anders praktisch.

De details over deelname staan op de site: www.onzebuurt.eu. Inschrijven voor Onze Buurt 2022 kan tot en met 20 juli. In augustus worden de maximaal 8 finalisten bekendgemaakt, in oktober worden de prijzen uitgereikt.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Beek

Gemeenteberichten