Zonnepanelen straks stuk goedkoper: kabinet wil af van btw

 

 © ANP / Anita Pantus

Mensen die zonnepanelen op het dak van hun woning willen laten installeren, krijgen straks te maken met een stuk minder gedoe. In plaats van het terugvragen van btw, overweegt het kabinet de belasting al vanaf het begin te schrappen.

Redactie

Dat scheelt ook veel rompslomp voor de Belastingdienst, zegt het kabinet.

Uit een internetconsultatie blijkt dat het kabinet „onder voorbehoud van budgettaire haalbaarheid, de uitkomsten van de internetconsultatie en de uitvoeringstoets” de wet hierop wil aanpassen. Lidstaten stelden recent een nieuwe Europese richtlijn voor btw-tarieven vast. Daardoor kan het kabinet aan de slag met het nultarief.

Lees ook: Moeten we de stroom van onze zonnepanelen straks gratis aan het net geven? Overheid wil van gunstige regeling af

Staatssecretaris Marnix van Rij zei vorige maand al dat het kabinet hiermee bezig was, maar nog moest wachten op het overleg met andere Europese lidstaten. Momenteel kunnen mensen btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen, mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws