Teuns troeft Valverde af in Waalse Pijl: ‘Dit is een droom die uitkomt’

Dylan Teuns was de snelste in de Waalse Pijl. © ANP / EPA

De Belgische wielrenner Dylan Teuns heeft de Waalse Pijl gewonnen. De 30-jarige renner van Bahrain Victorious versloeg Alejandro Valverde op de top van de Muur van Hoei. De 41-jarige Valverde, al vijf keer winnaar van de Belgische klassieker, moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Redactie

Teuns ging op 250 meter van de top aan. Alleen Valverde kon de Belg volgen. De Spanjaard slaagde erin naast Teuns te komen, maar in de laatste meters van de steile klim reed de Belg weer weg bij de vijfvoudig winnaar.

Lees ook: Het geheim van de Muur van Hoei: wachten, wachten, wachten

Teuns volgt wereldkampioen Julian Alaphilippe op als winnaar van de Waalse Pijl. De Fransman won drie van de laatste vier edities. Zondag staat de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op het programma.

Met zijn zege zag Teuns een droom uitkomen. Hij won als eerste Belg sinds Philippe Gilbert in 2011 de Waalse Pijl op zijn naam,

Stiekem

„Ik heb hier geen woorden voor, ongelooflijk”, stamelde Teuns, die vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde versloeg op de steile klim. „Ik heb hier stiekem altijd van gedroomd. Ik wist waar Valverde ongeveer zou gaan versnellen, hij doet het vaak op dezelfde plaats. Dat was voor mij ook perfect. Ik voelde dat ik nog iets over had en heb gewoon doorgezet”, zei Teuns, die Valverde nog even naast zich zag komen, maar in de laatste meters weer wegreed bij de 41-jarige Spanjaard.

Constant

„Ik ben nog nooit zo sterk geweest in het voorjaar”, zei de Belg, die zesde werd in de Ronde van Vlaanderen, tiende in de Amstel Gold Race en achtste in de Brabantse Pijl. „In de zomer ben ik altijd goed, maar in het voorjaar ben ik soms super en soms minder. Nu presteer ik heel constant. Gisteren was het vijf jaar geleden dat ik derde werd in de Waalse Pijl. Ik ben er altijd in blijven geloven dat het op een dag nog eens zou lukken om deze wedstrijd te winnen.”

Teuns won de afgelopen jaren twee keer een etappe in de Tour de France.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws