Darter Van Gerwen verliest finale in Aberdeen en is koploper af

Michael van Gerwen.  © ANP / ANP

Darter Michael van Gerwen is in de Premier League tweede geworden bij de speelronde in Aberdeen. De nummer drie van de wereld verloor in de finale met 6-5 van Jonny Clayton uit Wales, die de koppositie in de competitie daardoor overnam.

RedactieBron: ANP

Van Gerwen (32) miste in de eindstrijd een wedstrijdpijl. Hij stond met 5-4 voor toen hij bullseye (50) nodig had en slechts een bull (25) gooide.

Na afloop had Van Gerwen op het podium nog een woordenwisseling met de scheidsrechter. De zogenoemde caller, Russ Bray, zou volgens de Nederlander niet goed hebben opgetreden tegen gefluit uit het publiek.

Eerder dit seizoen was Van Gerwen wel de beste in Exeter, Brighton en Leeds. In Rotterdam bereikte hij ook de finale. Hij begon daardoor als koploper aan de elfde speelronde. Op weg naar de finale had Van Gerwen zowel Gerwyn Price als James Wade met 6-3 verslagen.

Voor Clayton, de regerend kampioen in de Premier League, was het zijn derde eindzege van het seizoen. Hij heeft nu 1 punt meer dan nummer twee Van Gerwen: 26 om 25.

In de Premier League, waaraan acht darters deelnemen, wordt vanaf dit seizoen iedere week een minitoernooi gespeeld volgens een afvalschema.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws