Ron Fresen vrijdagavond voor het laatst te zien bij NOS

Ron Fresen.  Afbeelding: ANP/HH

Ron Fresen is vrijdagavond voor het laatst te zien als duider van de Haagse politiek bij de NOS. De 63-jarige verslaggever kondigde in oktober aan dat hij prostaatkanker heeft en daarom stopt met zijn werk voor de NOS.

In een vraaggesprek op de website van zijn werkgever zegt de 63-jarige verslaggever vrijdagmiddag dat hij hoopt dat de journalistiek vanuit Den Haag in de toekomst wat meer aandacht heeft voor het oplossen van problemen en wat minder aan het relletje van de dag. „Aandacht besteden aan het relletje van de dag is ook gewoon leuk, dus ik begrijp die verleiding. Maar als je afscheid neemt en zo’n beetje aan het terugkijken bent, dan kan je wat meer afstand nemen”, zegt hij. „Ik denk dat als ik boven mezelf zou hangen tien jaar geleden, dan zou ik ook denken: ‘jemig Ron, doe even normaal’.”

Twee weken geleden voerde Fresen al zijn laatste gesprek met premier Rutte in het tv-programma Gesprek met de minister-president op NPO 1. Vrijdag is hij dan voor het laatst te zien vanaf het dak van het gebouw waar de Haagse redactie van de NOS zit.

Fresen wordt vanaf 1 mei als de vaste politiek duider van het NOS Journaal opgevolgd door Xander van der Wulp.

Lees ook: Ron Fresen is ongeneeslijk ziek en stopt bij het NOS Journaal

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee