Duurzaam festival op koningsdag op Tapijn-terrein in Maastricht

 © SDG House Maastricht

Maastricht -

Mondiaal Maastricht|SDG House Maastricht houden met de gemeente en SDG Nederland op Koningsdag een duurzaam festival op het Tapijnterrein in Maastricht.

Redactie

SDG staat voor Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen). Met hulp van jongeren en studentenorganisaties wordt aandacht gevraagd voor plastic soep, een schone Maas, klimaatverandering, mentale gezondheid en duurzame voeding.

Er is aandacht voor een nieuw stripboek waarin drie ongewone superhelden (een Mosasaurus, korenwolf en wijze stadsduif) samen met kinderen een oplossing zoeken voor ‘onduurzame’ problemen in Maastricht.

Bus

Het programma start om 10 uur. Er staan een SDG Bus (gele Amerikaanse schoolbus) en een aantal statafels. De bus rijdt op gas, mag in elke milieuzone en is een toonbeeld van circulariteit. In de bus gaan jongeren, beleidsmakers en koplopers uit de stad met elkaar in gesprek over hoe duurzame ontwikkelingsdoelen lokaal op de agenda kunnen worden gezet.

Op het terrein zijn er activiteiten om zelf in actie te komen. Ruil je kleding, gooi met gerecyclede tennisballen blikken om, sluit je aan bij SDG House Maastricht, of laat je eigen actie achter in de drie meter hoge SDG-jurk.

Het festival maakt deel uit van de SDG stedentrip die van 24 tot en met 29 april door Limburg trekt.

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten