Westa vrouwen kansloos tegen titelkandidaat

Afbeelding: Getty Images

De vrouwenploeg van Westa heeft zondag een kansloze 7-0 nederlaag geleden tegen Den Helder. De Noord-Hollanders zijn één van de kandidaten voor de landstitel.

Daantje Lommen kwam nog het dichtst in de buurt van een zege. Zij was de enige die zondagmiddag in Wessem een game kon winnen. Twee zelfs, maar ze verloor haar beide enkelspelen met 3-1. De partijen van Kim Hergelink en Anouk van den Boom eindigden allemaal in een 3-0 verlies. Ook het dubbelspel van die twee speelsters werd 3-0 voor Den Helder.

Den Helder is, samen met SKF en VTV, één van de kandidaten voor de landstitel. Met nog één duel voor de boeg staat Westa op een zesde plaats. Volgende week kan in een rechtstreeks duel met nummer vijf DHC nog een goede uitgangspositie voor de play-downs tegen degradatie gepakt worden. Een plek in de play-offs voor de landstitel is alleen in theorie nog mogelijk.

Door Roel Heynen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee