‘The best of… Fotobond Limburg 2022’ te zien in Centre Céramique

De winnende foto. © Leen Buijs

Maastricht -

In Centre Céramique in Maastricht is ‘The best of… Fotobond Limburg 2022’ te zien. Het zijn de beste foto’s uit de tweejaarlijkse fotowedstrijd van de Limburgse afdeling van de 100-jarige Nederlandse Fotobond.

Redactie

Zo’n 130 Limburgse vrijetijdsfotografen stuurden bijna 400 foto’s in. Een jury bestaande uit Monique de Zwart, Louis Visseren en Hugo Thomassen selecteerde uit de inzendingen ‘The best of…’. Er was geen thema verbonden aan de wedstrijd. Deelnemers stuurden natuurfoto’s in, portretten, verhalende fotografie, straatfotografie en meer. Afgelopen paasweekend werden de winnaars bekendgemaakt en werd de tentoonstelling geopend.

Eerste prijs

Leen Buijs van de fotokring Echt won de eerste prijs voor een portret met de titel Sad. Hij fotografeerde een jonge vrouw achter een beregend raam. De jury bewonderde de sterke communicatiekracht van het beeld, de plastische belichting en het evenwichtig kleurenpalet. De jury prijst de actualiteit van het beeld. „We leefden (en leven) in een intense en voor veel mensen zware tijd. Door het coronavirus zijn veel verliezen te betreuren geweest. Vaak moest het afscheid op afstand genomen worden.”

Maurice Smeets van FC De Sluiter uit Maasbracht veroverde een tweede plaats met zijn close-up van twee stierenogen. Het bijzondere van deze foto vindt de jury het feit dat hebt beeld vraagt om beter te kijken. „Een opvallend beeld.”

De tweede prijs. © Maurice Smeets

Jules Romans van FC Abedia uit Landgraaf werd geëerd met een derde prijs voor zijn bijzondere compositie en zijn spel met licht en schaduw. De voorgrond wordt ingenomen door een hagelwit en haarscherp gefotografeerd stuk stof van vermoedelijk een gordijn. Een filmisch beeld dat volgens de jury doet denken aan de klassieke zwart-witfilms.

De derde prijs. © Jules Romans

De Fotobond

De Fotobond verbindt landelijk honderden fotoclubs en individuele leden, en houdt workshops, cursussen, lezingen, wedstrijden en tentoonstellingen. De Fotobond Afdeling Limburg telt bijna veertig clubs,en hield de tweejaarlijkse wedstrijd ‘Limburg Foto’ voor de 26ste keer.

De tentoonstelling is tot 1 oktober te zien.

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten