Leuzen weggepoetst voor bezoek van de koning in Maastricht

  • Stil protest.  

In de Koningsnacht zijn er in Maastricht met zwarte verf leuzen tegen de koning aangebracht.

Het pand van burgemeester Penn- te Strake lijkt smetteloos wit als altijd, maar het karakteristieke monumentale pand aan de overzijde op de Ezelmarkt is de afgelopen nacht beklad met zwarte verf. In de vroege ochtend zijn de leuzen als ‘Ik Willem weg’ en ‘Fuck Willem’ ook weer weggepoetst.

Ook is er in de binnenstad een demonstratie van de SP en de internationale Socialisten. Job Heusschen (SP): „Absurd dat hier 1,5 miljoen wordt gespendeerd aan een feestje, terwijl mensen geen woning kunnen vinden en kinderen in armoede leven.” Janneke Prins van de internationale Socialisten stelt „dat we het Middeleeuwse idee van een koningshuis in het museum moeten stoppen”. De politie heeft geen problemen met het protest. Zonnecommandant Robert Hendrix: „We zijn de politie van iedereen.”

Door Vikkie Bartholomeus

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten