Jeroen van Berkel benoemd tot hoofdofficier van justitie in Limburg

Jeroen van Berkel is benoemd tot hoofdofficier van justitie in Limburg © Openbaar Ministerie

Maastricht -

Jeroen van Berkel (53) wordt de nieuwe hoofdofficier van justitie in Limburg.

Claire van Dyck

Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Hij volgt per 1 juli Jan Eland op die sinds september 2017 hoofdofficier is in Limburg.

Rechercheofficier

Sinds 2019 is Van Berkel plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van Parket Zeeland-West-Brabant. Hij begon in 2001 als officier van justitie bij het toenmalige parket Den Bosch. In 2011 werd hij rechercheofficier in Amsterdam, hij coördineerde vanuit justitie het ‘anti-liquidatieteam’ Amsterdam. In 2018 werd hij toegevoegd aan het parketbestuur in Amsterdam. Recherchespecialisten bij politie en justitie, onder wie Van Berkel, pleitten vijf jaar geleden onder meer voor het invoeren van een visumplicht voor Albanezen om de opmars van criminele Albanezen, die zich vooral bezighouden met drugshandel en witwassen, tegen te gaan. De Europese Commissie wees een verzoek van de regering hiertoe in 2019 af.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten