Talpa bevestigt vertrek Derksen bij Vandaag Inside, Van der Gijp en Genee stoppen ook

 © ANP

Johan Derksen, Wilfred Genee, en René van der Gijp stoppen met hun werkzaamheden voor het programma Vandaag Inside.

Redactie

Talpa Network laat weten dat zij dat vrijdag hebben besloten. Donderdag kondigde Derksen al aan te willen stoppen.

Van der Gijp en Genee gaven aan dat ook zij onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten, aldus Talpa. Op de plek van Vandaag Inside wordt vrijdagvond een aflevering van Het Roer Om uitgezonden. Vanaf aanstaande maandag neemt de familie Meiland die plek in met van Frankrijk tot Noordwijk.

Onderzoek OM

Het besluit van de drie mannen om te stoppen volgt op de commotie na een verhaal dat Derksen dinsdagavond vertelde. Hij bekende in de jaren zeventig een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Hij nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er toch geen penetratie had plaatsgevonden. Maar het verhaal leidde niettemin tot veel woedende reacties. Het Openbaar Ministerie startte een onderzoek en sponsoren verbraken per direct de samenwerking.

Talpa had woensdag en donderdag gesprekken met Derksen en de andere presentatoren. Derksen zou donderdagavond excuses maken in de uitzending. Maar in plaats daarvan zei hij dat hij wilde stoppen met het programma. Dit dreigement uitte Derksen al eerder, onder meer na alle commotie over zijn grappig bedoelde opmerkingen over rapper Akwasi in juni 2020. Toen kwam hij naderhand echter terug op die beloftes.

Lees ook: Stoppen Vandaag Inside maakt horrorweek compleet voor John de Mol

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws