OM legt beslag op miljoenen van hoofdrolspelers mondkapjesaffaire

 © ANP / HH

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op ruim 11,5 miljoen euro in het strafrechtelijk onderzoek naar zijn Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA).

Bart Mos

Dat meldt het Functioneel Parket vrijdagmiddag in een persbericht. Daarnaast is het strafrechtelijk onderzoek naar het inmiddels geschorste bestuur van SHA uitgebreid met verduistering. Daarbij is inmiddels strafvorderlijk beslag gelegd op de Nederlandse bankrekeningen van verdachten voor een totaalbedrag van ruim 11,5 miljoen euro.

Afgelopen februari maakte het OM bekend dat zij een strafrechtelijk onderzoek was gestart naar SHA, naar aanleiding van de aangifte die uitzendorganisatie Randstad eind 2021 deed.

Schorsing

Sinds augustus 2021 doet het OM civiel onderzoek naar het bestuur van SHA. Deze taak is het OM toebedeeld naast haar taak als openbare aanklager in strafrechtelijke procedures. Eerder deze maand diende het OM in het kader van haar civiele taak een verzoekschrift in bij de rechtbank Amsterdam om de bestuurders van SHA te schorsen en te ontslaan. De rechtbank besloot donderdag om de bestuurders met onmiddellijke ingang te schorsen uit hun bestuurderstaak en een tijdelijk nieuw bestuur te benoemen.

Het lopende strafrechtelijke onderzoek heeft ten doel waarheidsvinding ten aanzien van de vermoedelijk gepleegde strafbare feiten alsmede het veiligstellen van vermogensbestanddelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws