Geert Wilders weer terug op Twitter na tijdelijke blokkade

 

 © ANP

Redactie

Geert Wilders kan weer gebruikmaken van zijn Twitteraccount. Een paar uur eerder werd hij tijdelijk geblokkeerd zonder reden, zo laat hij vrijdagavond op Twitter weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deze maand werd Wilders’ account ook al enkele dagen geblokkeerd. Toen was de aanleiding een tweet die hij richtte aan de Pakistaanse president, waarin de PVV-leider het had over de vele doodsbedreigingen die hij kreeg van moslims in Pakistan. Afgelopen dinsdag draaide Twitter die schorsing terug en bood Wilders excuses aan.

Deze keer is vooralsnog niet duidelijk welke tweet de aanleiding was voor de blokkade. Volgens een screenshot schorste Twitter Wilders omdat hij de regels omtrent ‘haatdragend gedrag’ heeft overtreden. Wilders tekende beroep aan tegen het besluit. Twitter was vrijdag vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar

Het Helpcentrum van Twitter vermeldt dat het niet is toegestaan om geweld tegen andere mensen te promoten of mensen rechtstreeks aan te vallen „op basis van ras, etnische achtergrond, nationaliteit, kaste, seksuele geaardheid, geslacht, geslachtsidentiteit, levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd, beperking of ernstige ziekte”. Ook accounts „met als hoofddoel” het aanzetten tot kwaad doen van anderen worden niet toegestaan, aldus het sociale medium.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws