Geen grote zorgen bij Roda na onnodige nederlaag in Den Bosch: ‘Het zegt niets over de plays-offs’

Een van de laatste kansen voor Roda levert niet de gelijkmaker op.  

Een van de laatste kansen voor Roda levert niet de gelijkmaker op.  © Pro Shots -Henk Korzelius

Den Bosch -

Roda JC leed vrijdag op weg naar de play-offs een onnodige nederlaag tegen FC Den Bosch: 1-0. Vervelend, maar echt wakker leken ze er niet wakker van te liggen in het Kerkraadse kamp.

Rob Sporken

Het kwam een beetje vreemd over op Benjamin Bouchouari. De kleine middenvelder van Roda JC had slechts een klein half uur meegespeeld tegen FC Den Bosch, als enige een kaart gepakt en was met zijn team als verliezer van het veld gestapt. En toch nam hij links en rechts de felicitaties in ontvangst. De Belg was namelijk uitgeroepen tot het beste talent van de vierde periode.

Geen zorgen

Een mooie beloning voor de handige spelbepaler die het momenteel moet doen met een plekje op de bank. Met het oog op de nacompetitie en de ramadan kreeg hij de afgelopen twee duels rust van coach Jurgen Streppel. Bouchouari gaf aan er alle begrip voor te hebben, maar zich ook te zitten verbijten op de bank. „De trainer legt goed uit waarom ik niet speel. Vorig seizoen heb ik de laatste twee wedstrijden om dezelfde reden gemist. Ik snap het dus wel, maar je wilt altijd spelen. Je ziet gewoon dat de ploeg iets mist als ik er niet bij ben. Aan de andere kant kan ik op deze manier klaar worden gestoomd voor de nacompetitie.”

Volgens Bouchouari hoeft Roda zich ondanks de tweede nederlaag op rij geen zorgen te maken. „Dat we deze wedstrijd verliezen zegt wat dat betreft niets. In de play-offs moet het gebeuren. We hebben dit seizoen aangetoond dat we voor niemand bang hoeven te zijn. Ook niet voor een ploeg uit de eredivisie.”

Eredivisionist

Na de uitslagen van gisteren weet Roda één ding zeker: als het de eerste ronde overleeft, treft het in de halve finale de nummer zestien van de eredivisie. Iets waarmee Streppel zich niet bezig had gehouden, gaf hij na afloop aan. „Het maakt me niets uit wanneer we in de nacompetitie op een eredivisionist stuiten. Uiteindelijk moet je er toch van winnen, of het nu in de halve finale is of in de finale.”

Supporters

Voor het zover is moet de Kerkraadse formatie de eerste ronde zien te overleven. Op de nederlaag tegen Emmen volgde in Den Bosch een tweede verliesbeurt, zo vlak voor de start van de play-offs. De supporters in het bomvolle uitvak leken er niet mee te zitten, zij staken de spelers na afloop alvast een hart onder de riem.

De spelers van Roda stappen van het veld na door de fans te zijn toegejuicht. 

De spelers van Roda stappen van het veld na door de fans te zijn toegejuicht. © Pro Shots -Henk Korzelius

Streppel vond de onnodige nederlaag vervelend, maar ook niet meer dan dat. „Het vervelendste vind ik de kuitblessure van Pele van Anholt, die dit seizoen niet meer in actie komt.” De verdediger was een van de spelers die een kans kreeg nu Streppel wat uitprobeert. Van Anholt moest na 25 minuten al naar de kant in een eerste helft waarin Roda heer en meester was, geen enkele kans weggaf en er zelf een paar creëerde. „Je had halverwege met 3-0 moeten voorstaan. Misschien gaan mensen roepen dat we moeten gaan oefenen op het maken van doelpunten, maar volgens mij hebben we er dit seizoen genoeg gemaakt.”

Lees ook: Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’: ‘‘Wisselvalligheid Roda is met oog op play-offs zorgwekkend en Ihattaren liet VVV uitzien als amateurs’

2022-04-28 Komt Dat Schot. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws