Westa wint ruim van concurrent en gaat play-downs in

Anouk van den Boom (l) in actie.  Afbeelding: De Limburger

De vrouwenploeg van Westa heeft een ruime zege behaald op DHC. De tegenstander werd met een 5-2 nederlaag terug naar Delft gestuurd.

Anouk van den Boom was verantwoordelijk voor de twee verliespartijen. Zij verloor haar eerste enkelspel van Jisiwei Luo met 3-2 nadat ze van een 2-0 achterstand nog was teruggekomen. Haar tweede single verloor ze met 3-0 van Olga Dmitrieva. Kim Hergelink en Sara Devos waren beide goed voor twee winstpartijen in het enkelspel en zij wonnen samen ook het dubbelspel. Opvallend was dat daarbij alles in 3-0 ging.

Minieme kans

Westa had nog een minieme kans op de play-offs, maar omdat Scylla uit Leiden ook eenvoudig won, is Westa veroordeeld tot de play-downs. Daarin is Tanaka de tegenstander in de eerste ronde. Omdat Westa hoger is geëindigd op de ranglijst krijgt het thuisvoordeel. Datum en tijdstip van dat duel zijn nog niet bekend.

Door Roel Heynen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee