Politie lost waarschuwingsschoten en pakt twee verdachten op in Lomm vanwege plofkraak in Duitsland: derde nog op de vlucht

De politie loste in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere waarschuwingsschoten en heeft twee verdachten aangehouden vanwege de mogelijke betrokkenheid bij een Duitse plofkraak. Een derde verdachte wordt nog gezocht door de politie.

De aangehouden verdachten zijn een 19-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Beide personen zijn ingesloten en zullen worden verhoord. Ze reden in een auto met gestolen kentekenplaten. In de auto wordt nog forensisch onderzoek verricht.

De plofkraak vond plaats in het Duitse Mülheim, tussen Duisburg en Essen. Nederlandse agenten begonnen de achtervolging nadat de verdachten de grens vanuit Duitsland overstaken.

De auto van de verdachten crashte in Lomm, waarna ze te voet verder gingen. Door het lossen van de waarschuwingsschoten konden twee personen worden aangehouden. De derde verdachte is nog op de vlucht. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

Lees ook: Duitse politie bezorgd over aanpak van plofkrakers in Nederland

Geen buit

Volgens het Duitse nieuwsmedium Der Westen was er omstreeks twee uur ’s nachts een luide knal te horen op de plek van de geldautomaat. Een woordvoerder van eigenaar Sparkasse zegt dat de kluis intact is gebleven en de daders dus geen geld hebben gestolen. Wel is er voor zo’n 70.000 tot 80.000 euro schade.

Het is al derde keer dat deze automaat in Mülheim doelwit is van een plofkraak, meldt Der Westen.

Politie lost waarschuwingsschoten en pakt twee verdachten op in Lomm vanwege plofkraak in Duitsland: derde nog op de vlucht
Foto: AVLimburg

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten