Zoogdiervereniging wil weten hoeveel vleermuizen er zijn

 © Ing Image

Geleen -

De Zoogdiervereniging wil elk jaar weten hoeveel en welke soorten vleermuizen er rondvliegen in Nederland. Daarvoor wordt op 6 en 7 mei weer de landelijke vleermuistelling georganiseerd.

Redactie

Vorig jaar was de telling een tegenvaller, want het was zulke slecht weer dat er duizenden vleermuizen minder dan andere jaren werden opgemerkt. Koploper onder de waargenomen vleermuizen bleef de dwergvleermuis, aldus de vereniging.

Lees ook: Vleermuistellingen gaan niet door uit angst dat het coronavirus overspringt van mens op dier

In Nederland komen achttien soorten vleermuizen voor. Een aantal soorten vleermuizen is regelmatig in tuinen te zien, maar aangezien de beestjes in de schemering tevoorschijn komen, valt dat niet zo op. Behalve de dwergvleermuis is ook de laatvlieger veel te zien. Op zolders en in holle bomen komen de gewone grootoorvleermuis en de rosse vleermuis voor.

Wie mee wil doen met de vleermuistelling moet vrijdag of zaterdag een uurtje in de schemering buiten gaan zitten en tellen. Op de site van de Zoogdiervereniging is een kaart te vinden waarmee de meest voorkomende vleermuizen te herkennen zijn.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws