Kanjerfeest Postcode Loterij op Vrakkerplein in Weert

Caroline Tensen verraste Ciska en Henk Barents uit Weert afgelopen zondag al met een cheque van 1.931.578 euro.   Afbeelding: De Limburger

Bewoners uit de winnende Weerter wijk met het getal 6002 in de postcode zijn zaterdag om 15.30 uur welkom op het feest van de Postcode Loterij op het Vrakkerplein.

Tijdens een anderhalf uur durend programma maakt loterij-coryfee Gaston Starreveld bekend hoeveel geld per lot wordt uitgekeerd aan loterijdeelnemers in dit gebied.

Hier viel zondag de allereerste ‘KoningsKanjer’ van 36,7 miljoen euro. De helft van dat bedrag is naar de vijftien hoofdprijswinnaars gegaan aan de Tobbersdijk. De andere 18,35 miljoen euro wordt verdeeld onder alle overige lotenbezitters binnen wijkcode 6002.

De hoogte van de prijs per lot wordt mede bepaald door het aantal ‘Kanjerpunten’ dat eraan gekoppeld is voor trouw meespelen met de loterij (maximaal veertig punten bij een jaar meespelen).

Zangers Tino Martin en Gerard Joling gaan de feestvreugde vergroten. Door de coronacrisis heeft de loterij twee jaar lang geen wijkfeest kunnen houden rond prijsuitreikingen. In Weert wordt die traditie nu weer opgepakt.

Lees ook: Erwin is miljonair ‘dankzij’ een collega die geen lot had: ‘Gaat mij niet gebeuren’

Door Erwin Schmidt

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Weert

Gemeenteberichten