Jong Oranje-verdediger Van Drongelen betrokken bij dodelijk ongeval

Rick van Drongelen. 

Rick van Drongelen. © Proshots

Voetballer Rick van Drongelen is woensdag betrokken geraakt bij een dodelijk ongeluk. De bestuurder van het andere voertuig kwam bij het ongeval om het leven. Dat heeft KV Mechelen, de club van de 23-jarige Nederlander bekendgemaakt. De Nederlandse politie heeft een onderzoek ingesteld.

RedactieBron: De Telegraaf

„We willen ons medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer”, verklaart sportief directeur Tom Caluwé. „We vernamen dat het ongeval deze ochtend gebeurde, toen Rick onderweg was naar de training. Rick zelf is naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn verwondingen lijken op het eerste gezicht mee te vallen, maar verder medisch onderzoek moet duidelijkheid brengen.”

Aanvoerder

De Zeeuwse krant PZC meldt dat het slachtoffer een 18-jarige man is. Het ongeval vond plaats op de N258 bij Axel. De politie sloot de weg volledig af voor het onderzoek.

Van Drongelen begon zijn loopbaan bij Sparta. Via Hamburger SV belandde hij vorig jaar bij 1. FC Union Berlin. Die club leent hem dit seizoen uit aan het Belgische KV Mechelen. Van Drongelen kwam 18 keer uit voor Jong Oranje en was zelfs een tijdje aanvoerder.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger: ‘Draaien ze bij Marseille dan Édith Piaf, dat de Fransen zo verbaasd waren over techno in De Kuip’

Draaien ze bij Marseille dan Édith Piaf, dat de Fransen zo verbaasd waren over techno in De Kuip. © De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws