Korps Nationale Reserve houdt militaire oefeningen in Heel en Panheel

Foto ter illustratie.  Afbeelding: ANP

Twee pelotons van het Korps Nationale Reserve (NatRes) van de Koninklijke Landmacht houden op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei een oefening op en nabij de sluiscomplexen van Heel en Panheel.

Het Korps Nationale Reserve heeft als hoofdtaak het bewaken en beveiligen van nationaal grondgebied en het ondersteunen van civiele en niet-civiele autoriteiten als daar de noodzaak toe bestaat. Zo is het Korps verleden jaar nog op diverse locaties in Limburg ingezet in de strijd tegen het hoogwater. Om de kennis en vaardigheden op peil te houden, oefent het Korps regelmatig binnen, maar ook buiten de kazernepoorten. Daarbij worden diverse scenario’s opgevoerd om de manschappen en hun commandanten goed voor te bereiden op hun taak.

Op 20 en 21 mei oefenen de militairen van de Echo-compagnie bij de sluiscomplexen Heel en Panheel en bij momenten ook in het centrum van met name Heel. Beide pelotons zijn onderdeel van de Echo-compagnie van 30NatResBataljon gelegerd in Vredepeel. Gedurende de oefening kunnen in en rondom Panheel en Heel militaire patrouilles te voet, maar ook met militaire voertuigen te zien zijn. „Wie de militairen tegenkomt bij de uitoefening van hun activiteiten, kan ze gerust aanspreken. Ze staan belangstellenden graag te woord”, aldus Kapitein M. Hanssen.

Door Silke van Deelen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Maasgouw

Gemeenteberichten