Drie doden door aanslag in Israëlische stad Elad

 © ISRAEL POLICE

Bij een aanslag in het midden van Israël zijn donderdag zeker drie doden gevallen en meerdere zwaargewonden. Het incident was in de stad Elad ten oosten van Tel Aviv, waar veel orthodoxe joden wonen. Twee daders zouden met een vuurwapen en een bijl personen hebben aangevallen, melden Israëlische media.

Redactie

Het bloedige geweld op de dag dat de Joodse staat de onafhankelijkheid viert, lijkt deel uit te maken van een nieuwe golf aanslagen door Palestijnen en Israëlische Arabieren. Sinds eind maart kwamen daarbij al meer dan tien personen om het leven.

Eerder op de dag gingen de hoogste Israëlische rechters akkoord met de verdrijving van ongeveer 1300 Palestijnen van een oefenterrein van het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever. Een Israëlische mensenrechtenorganisatie uitte felle kritiek op het besluit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws