Lezing over apneu in bibliotheek Sittard

 © Ineke Custers

Sittard
Silke van Deelen

Ineke Custers en Geert Haeren houden vrijdag 13 mei van 15.00 tot 16.30 uur een lezing in de bibliotheek in Sittard over apneu.

Apneu is een aandoening waaraan naar schatting 600.000 Nederlanders lijden, maar van wie naar schatting zeker de helft dit nog niet weet. Ineke Custers is ervaringsdeskundig. Ze had jarenlang last van onverklaarbare klachten en extreme vermoeidheid, tot ze de diagnose apneu kreeg. Ze schreef het boek Snurker word wakker, waarom snurken gevaarlijker kan zijn dan je denkt om meer bekendheid te geven aan apneu, zodat anderen het sneller herkennen.

Snurken kan een symptoom zijn van apneu, dan stop je steeds even met ademen. Als je lichaam op die manier regelmatig te weinig zuurstof krijgt, kan dat gevolgen hebben voor je gezondheid.

Lees meer: Snurker word wakker! Apneu veroorzaakte blijvende schade aan Ineke’s lijf

Tijdens de lezing is tevens aanwezig Geert Haeren, personal trainer en mede-eigenaar van 2Train Sittard. Hij heeft in 2017 een speciaal programma voor apneupatiënten ontwikkeld en Ineke Custers daarmee uit een negatieve spiraal gehaald, waardoor zij nu weer dingen kan doen die vroeger onmogelijk waren.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek in Sittard, kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten