McLaren wil Formule 1-team niet verkopen aan Audi

Daniel Ricciardo eerste, Lando Norris tweede, wat een feest voor McLaren (12-09-2021).  Afbeelding: ANP

De eigenaren van het Formule 1-team McLaren voeren weliswaar gesprekken met Audi, maar van een verkoop van de renstal is volgens teambaas Zak Brown geen sprake. „Onze aandeelhouders zijn zeer betrokken bij McLaren. We hebben gesprekken met Audi gehad, maar we zijn niet te koop”, zei Brown voorafgaand aan de eerste Grote Prijs van Miami.

De Volkswagen Group keurde vorige maand de plannen goed voor toetreding van Audi en Porsche tot de Formule 1. Porsche is in verregaande onderhandelingen met Red Bull om vanaf 2026 de motoren te leveren aan het team van wereldkampioen Max Verstappen.

Audi weegt zijn opties momenteel nog af. De Duitse autofabrikant, die ook onder de Volkswagen Group valt, zou mogelijk een eigen team willen hebben. De meest logische optie is dan om een bestaande renstal te kopen. Audi wordt in verband gebracht met Aston Martin, Williams, Alfa Romeo en ook met McLaren.

Lees ook: Focus op Max, maar ineens gaat het alleen nog over de sieraden van Lewis

Het merk zou 500 miljoen euro over hebben om de roemruchte Britse renstal te kopen, maar volgens Brown is dat geen optie. „Wij zijn het McLaren Formule 1-team en dat blijven we ook.” Een samenwerking op gebied van de motoren is volgens Brown wel een optie. „Als we in gesprek gaan over een partnership, dan is altijd het startpunt dat we eigenaar blijven van de renstal.” McLaren, waarvoor Lando Norris en Daniel Ricciardo rijden, staat momenteel op de vierde plek in het WK voor constructeurs.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee