Talpa kan einde van ‘Vandaag Inside’ nog niet bevestigen

Afbeelding: ANP

Talpa kan, ruim een week na het afscheid van de drie presentatoren van ‘Vandaag Inside’, nog niets toelichten over de voorwaarden van het vertrek of het voorbestaan van het programma.

Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten aan het ANP. „Zodra er nieuws te melden is, komen we er namens SBS6 op terug.”

Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp stopten eind april abrupt met presenteren na een storm van boze reacties over een bekentenis van Derksen. De voetbalanalist vertelde dat hij vijftig jaar geleden een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Later zei hij dat hij het verhaal wat had overdreven. Toch startte het Openbaar Ministerie een onderzoek en haakten veel sponsoren af. Het drietal had na alle commotie geen zin meer om met het programma door te gaan.

Lees ook: ‘Die sponsoren die nu afhaken, omroepen die hem wegsturen, tafelgasten die opeens niet meer met hem mee willen geiten; ik vind het treurig en hypocriet’

Social media

Talpa wil niet bevestigen of Vandaag Inside definitief stopt. De socialmediakanalen van het programma zijn nog steeds in de lucht. Volgens Talpa doet het bedrijf dit „voor de fans”. De nieuwtjes die op de website en de pagina’s op Instagram, Twitter, Facebook en YouTube verschijnen gaan voornamelijk over voetbalnieuws en over de rel rond het programma.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee