Dier van de week: poes zoekt boer

Een van de boerderijkatten.  Afbeelding: Dierenopvang Op de Smakterheide

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week zijn dat enkele boerderijkatten. Zij vinden het maar niks dat ze opgesloten zitten in de opvang. Ze willen graag zelf bepalen waar ze gaan en staan.

Wat is hun leukste kenmerk?

„Deze katten zijn duidelijk wat ze willen en vooral niet willen. Ze komen naar je toe als ze aandacht willen, maar laten zich niet dwingen. Doe je dit wel? Dan zullen ze je zeker duidelijk maken dat dit niet de bedoeling is. De ene kat zal dit meer hebben dan de andere. Ze gaan gewoon graag hun eigen weg, en zijn daardoor het dichtstbij het natuurlijk gedrag van de kat.”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Hun dagbesteding bestaat voornamelijk uit, het observeren en beheren van hun leefomgeving, eten, wassen en slapen. Op de voor hun veilige en fijne plekken. Ongedierte en vreemde katten zullen hierdoor niet onopgemerkt blijven en zullen worden verdrongen. Je wilt immers niet telkens vreemde gasten in je bed hebben liggen!”

Hebben zij minpuntjes?

„Sommige katten kun je redelijk aanhalen en andere weer niet. Het zijn katten waarbij het belangrijk is ze in hun waarde te laten, dan zul je er zeker geen hinder van ondervinden.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Nu zitten we in een beperkte ruimte en zijn we dringend op zoek naar bijvoorbeeld boerderijen, maneges of agrarische bedrijven waar een aantal van deze katten mogen worden uitgezet. We hebben één voorwaarde en dat is dat, indien noodzakelijk, wordt bijgedragen in de verzorging door bijvoorbeeld bij te voeren. In ruil hiervoor zullen de katten muisjes en ander loslopend ongedierte vangen of verjagen. We plaatsen de katten het liefst minimaal met zijn tweeën of bij reeds aanwezige katten.”

Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray, tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.

Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.

Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Bergen

Gemeenteberichten