Limburgse zusters organiseren kennismakingdagen: Hoor je mij?

Priorij Thabor. © Jan-Paul Kuit

Silke van Deelen

Vijf religieuze gemeenschappen in Sittard, Sint Odiliënberg, Tegelen, Merkelbeek en Thorn hebben de gezamenlijke wervingscampagne ‘Hoor je mij?’ opgezet met kennismakingsmiddagen voor vrouwen en meisjes die zich afvragen of religieus leven misschien iets voor hen is.

„Wil je kijken of religieus leven iets voor jou kan zijn, dan ben je van harte welkom,” zo schrijven de zusters in de uitnodiging. „Soms kun je het gevoel hebben dat het allemaal anders moet. Of dat je iets anders zou willen met je leven, omdat bij alles wat je doet de vraag in je blijft klinken: is dit het nou? Iets in je blijft onvervuld. Er blijft iets knagen. Ergens weet je wel dat het met je geloof te maken heeft. Maar je vraagt je af wat God van je wil. Kan het zijn dat God jou roept om een religieus leven te leiden? En stel dat dit zo is. Wil je dat dan ook? Kun je het?”

Om dat te ontdekken organiseren de zusters een aantal kennismakingsdagen. Belangstellenden zijn dan te gast bij een religieuze gemeenschap en ontmoeten daar een zuster die uitleg geeft over haar manier van leven en over de spiritualiteit van haar gemeenschap. Ook is er de mogelijkheid om mee te bidden en soms mee te eten met de gemeenschap.

Lees meer: Zusters van Houthem waren bekwame ambachtslieden

De eerste kennismakingsmiddag is op 22 mei bij de zusters dominicanessen van Sint-Cecilia in Sittard. Op 25 juni zijn belangstellenden welkom in Priorij Thabor in Sint Odiliënberg bij de zusters van het Heilig Graf van Jeruzalem. Na de zomer is de eerste kennismakingsmiddag op 17 september bij de benedictinessen in de Oude Munt in Tegelen. Daarna staan twee meer actieve gemeenschappen op de planning: 29 oktober de foyer de charité – een gemeenschap van godgewijde leken – in Thorn en op 20 november de Geestelijke Familie Het Werk in Merkelbeek.

Klik hier voor meer informatie.

Meest gelezen

Gemeenteberichten