Coolblue doet aangifte van oplichting tegen Sywert van Lienden

Sywert van Lienden. © ANP/HH

De Nederlandse webwinkel Coolblue heeft dinsdag aangifte gedaan van oplichting tegen Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel.

Redactie

Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf woensdag bevestigd. Coolblue is van plan een schadevergoeding te vragen van bijna een half miljoen euro.

Na uitzendconcern Randstad is Coolblue het tweede bedrijf dat aangifte doet in de zogenoemde mondkapjesaffaire. Volgens advocaat Sabine Pijl, die Coolblue bijstaat, werkte het bedrijf belangeloos mee aan Hulptroepen Alliantie, omdat steeds werd verzekerd dat het om een non-profitinitiatief ging voor de zorg.

Lees ook: Justitie zet van Lienden uit eigen stichting Hulptroepen Alliantie: curator moet miljoenen mondkapjesdeal terughalen

„Dat was ook een strikte voorwaarde van het bedrijf”, aldus Pijl. „Als Coolblue had geweten dat de heren ook commercieel handelden, was de samenwerking nooit tot stand gekomen.” Het bedrijf hielp onder meer mee bij de bouw van de webshop en de orderverwerking.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws