Door sancties bijna 80 procent minder auto’s verkocht in Rusland

 © Anadolu Agency via Getty Images

Moskou
ANP

In Rusland zijn in april bijna 80 procent minder auto’s verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder, blijkt uit gegevens van de associatie voor Europese bedrijven in Rusland. Autoproducenten kregen te maken met sancties tegen Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne en besloten ook zelf geen zaken meer te doen met het land. Bedrijven die auto’s maken in Rusland, konden dat minder doen doordat onderdelen opraakten.

Door de sancties en besluiten van westerse bedrijven om Rusland te boycotten gaan de verkopen van verschillende productcategorieën hard omlaag. Dit is een van de eerste keren dat voor een bepaalde productsoort duidelijk wordt wat de invloed van de sancties is.

Vorige maand werden in Rusland ruim 32.000 nieuwe auto’s verkocht, tegenover bijna 120.000 een jaar eerder. De verkopen van Volkswagen en Volvo gingen met meer dan 90 procent onderuit. Modellen van het Russische automerk Lada waren nog steeds het meest gewild, maar ook van dat merk werden 78 procent minder auto’s verkocht.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws