Regionale zenders zien geen reden voor terugkeer Johan Derksen

Johan Derksen.  Afbeelding: ANP/HH

Regionale zenders Rijnmond en NH Media zien geen reden om het schrappen van het radioprogramma van Johan Derksen te heroverwegen. Dat laten woordvoerders desgevraagd weten aan ANP in een reactie op het nieuws van de mogelijke doorstart van het tv-programma Vandaag Inside met Derksen.

De analist kwam twee weken geleden onder vuur te liggen nadat hij bekende een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Later herzag hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie had plaatsgevonden. De stortvloed aan boze reacties leidde ertoe dat Talpa en de presentatoren, waaronder Derksen, besloten met het programma te stoppen.

Lees ook: Talpa noemt nieuws over terugkeer Vandaag Inside op tv voorbarig

Diverse partijen verbraken in die week vanwege de uitlatingen en het uitblijven van gemeende excuses van Derksen de samenwerking, waaronder de regionale omroepen. Deze namen dit besluit uit respect voor alle vrouwen die ooit met seksuele intimidatie, aanranding of verkrachting te maken hebben gehad.

„Niemand is voor eeuwig boos, maar op dit moment zien we nog geen reden om terug te komen op ons standpunt van twee weken geleden”, stellen woordvoerders van Rijnmond en NH Media.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee