Gratis cursus ‘Als mantelzorger in balans’ voor mantelzorgers in Nederweert en Weert

Afbeelding: ANP XTRA

Het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) biedt samen met de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn de cursus ‘Als mantelzorger in balans’ aan, waarbij mantelzorgers aan de slag gaan met de balans tussen zorgen en ontspannen.

De gratis cursus bestaat uit twee dagdelen en vindt plaats op donderdag 12 en 19 mei bij appartementencomplex Antonius Veste, Sint Willibrordusstraat 1 in Nederweert. De cursus duurt telkens van 19.00 tot 21.30 uur.

In de cursus komen vragen aan bod als: welke verwachtingen heb ik van mezelf? Hoe ga ik om met verwachtingen van de persoon waarvoor ik zorg of de omgeving? Hoe kan ik de zorg met anderen verdelen? Daarnaast leer je manieren om jezelf tot rust te brengen en je grenzen te herkennen en te stellen, en krijg je tips hoe je kunt genieten van kleine dingen. Hierdoor ben je beter in staat je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

Meer informatie en aanmelden kan via de website of door te bellen naar Punt Welzijn op telefoonnummer: 0495-697900. Een mail kan ook.

Door Silke van Deelen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten