Rivian houdt vast aan productiedoel van 25.000 elektrische auto’s

Productie van de Rivian in de VS.  Afbeelding: TNS

Fabrikant van elektrische pick-uptrucks en SUV’s Rivian verwacht nog steeds dit jaar 25.000 auto’s af te leveren. Het bedrijf had eerder gebrek aan onderdelen voor zijn auto’s en moest het oorspronkelijke productiedoel van 50.000 voertuigen halveren.

Een verdere verlaging van de verwachtingen is volgens het Amerikaanse bedrijf niet nodig. Door de schaarste aan halfgeleiders en andere componenten voor auto’s bestond de vrees dat Rivian dit jaar nog minder auto’s dan gepland kan afleveren. In het kwartaalbericht aan aandeelhouders meldt Rivian dat de schaarste aan chips en andere componenten de productie nog altijd beperken, dus een verhoging van de productiedoelen is ook niet mogelijk.

Het in 2009 opgerichte Rivian is maar pas begonnen met het op grotere schaal maken van elektrische auto’s. De gehoopte concurrent van Tesla leverde klanten in het eerste kwartaal 1227 auto’s, tegenover 909 exemplaren in het voorgaande kwartaal. Daarmee behaalde het bedrijf een omzet van 95 miljoen dollar. Doordat Rivian nog veel geld kwijt is aan de ontwikkeling van nieuwe auto’s en het aantrekken van hoogopgeleid personeel, resteerde onder de streep een verlies van 1,6 miljard dollar.

Lees ook: Auto-analist kritisch over komst Rivian naar Nedcar: ‘Als ik werknemer van Nedcar was, zou ik me zorgen maken’

Rivian wordt genoemd als mogelijke nieuwe klant voor de autofabriek VDL Nedcar in Born. BMW liet eerder weten het contract voor de assemblage van zijn auto’s in de Limburgse fabriek niet te willen verlengen, dus moet eigenaar VDL op zoek naar een nieuwe klant. Onlangs werd bekend dat Rivian in Waalwijk een Europees distributiecentrum voor auto-onderdelen opent.

Door ANP/RTR

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee