Crematoria Venlo-Blerick en Heerlen onderdeel van gedwongen verkoop

 © Getty Images

Venlo/Heerlen -

Het Franse Funecamp neemt zeven crematoria over van DELA, waaronder ook de locaties in Heerlen en Venlo-Blerick. De totale verkoop was een voorwaarde die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelde bij de overname van Yarden door DELA. De ACM voorkomt hiermee dat DELA in sommige regio’s te groot zou worden.

Redactie WijLimburg Rob Buchholz

Funecamp is een in Parijs gevestigde grote uitvaartondernemer met een internationaal managementteam. Alleen al in Frankrijk beheert Funecap vijftig crematoria en tweehonderd uitvaartcentra. Om ervoor te zorgen dat de continuïteit van de dienstverlening is geborgd, zal DELA de nieuwe eigenaar nog enige tijd ondersteunen zodat de overgang probleemloos verloopt.

Nieuwe partij

„Voor de Nederlandse uitvaartmarkt is het goed dat er een nieuwe partij bij komt. Het houdt ons scherp”, aldus Edzo Doeve, algemeen directeur coöperatie DELA. Behalve de zeven crematoria stelde de ACM tevens als eis dat het de voormalige Yarden-locaties in Veldhoven en Venray van de hand doet. Daar werd augustus afgelopen jaar al een nieuwe eigenaar voor gevonden. Deze uitvaartcentra zijn volledig in handen gekomen van het Eindhovense uitvaartbedrijf Van der Stappen.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws