Ploegleider benadrukt rol Dumoulin: ‘Echt bewonderenswaardig’

Links Dumoulin, midden Mollema.  Afbeelding: AFP

Jumbo-Visma-ploegleider Addy Engels prees Tom Dumoulin na afloop van de zevende etappe van de Giro d’Italia, die mede dankzij diens hulp werd gewonnen door ploeggenoot Koen Bouwman. „Wat hij vandaag liet zien, was ongelooflijk”, reageerde Engels over de kopman wiens eigen klassementsdoelen eerder deze week nog mislukten.

„Tom toonde zich een heel goede teamgenoot”, zei de ploegleider. „Het is echt bewonderenswaardig dat hij de wil heeft om te werken voor Koen, omdat die de explosievere renner aan de finish is. Het kwam echt van Tom die zei dat we voor de kansen van Koen moesten gaan. Dat is echt ongelooflijk voor een winnaar als Tom.”

Lees ook: Herboren Dumoulin helpt maatje Bouwman aan sensationele ritzege

Stuk sterker

Volgens Engels zag het er fysiek ook goed uit wat Dumoulin in de zevende rit liet zien. „Hij moet zich duidelijk een stuk sterker voelen dan een paar dagen geleden.” Dumoulin zakte afgelopen dinsdag weg in het klassement nadat hij veel tijd verloor bij de beklimming van de Etna.

Dumoulin liet zelf echter weten niet meer bezig te zijn met een klassement, ook al pakte hij bijna drie minuten terug op de andere klassementsrenners. „Ik denk dat ik daarvoor te kort kom”, zei hij bij Eurosport. „Ik hoop dat ik nog twee mooie weken voor de boeg heb en een paar mooie dagen kan uitkiezen.”

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee