Triatlete Kingma vijfde in WK-wedstrijd Yokohama

Maya Kingma op archiefbeeld. © Hollandse Hoogte / ANP

Atlete Maya Kingma is haar triatlonseizoen begonnen met de vijfde plaats in het Japanse Yokohama. Daar werd zaterdag de eerste wedstrijd uit de WK-Series gehouden. Kingma stuntte vorig jaar met de derde plaats, won later in het jaar een wedstrijd in Leeds en sloot het klassement af als vierde.

Redactie

De Bredase was in Yokohama gestart met de hoop bij de eerste tien te kunnen finishen. Kingma was de hele wedstrijd over de olympische afstand van 1,5 kilometer (km) zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen voorin te vinden. „Ik ben heel tevreden met deze vijfde plaats. Met het zwemmen kregen we het niet echt uit elkaar, op de fiets ben ik gewoon gas blijven geven en ik heb mezelf wel verbaasd tijdens het lopen. Ik wilde zo lang mogelijk bij het groepje blijven, want dat waren zeker geen slechte loopsters, en ik ben blij dat ik daar tot het einde toe in geslaagd ben”, meldde ze na afloop.

Kingma nam tijdens het zwemmen de leiding en belandde tijdens het fietsen in een kopgroep van vijftien. Er waren tal van valpartijen in de nauwe straatjes. In een tweede groep was de Nederlandse Rani Škrabanja een van de slachtoffers. De schade leek mee te vallen.

Kingma kwam bij het lopen kort na de wissel in een kopgroep met onder anderen olympisch kampioene Flora Duffy. Ook de Britse wereldkampioene Georgia Taylor-Brown maakte deel uit van die groep. Zij bleek uiteindelijk de sterkste, voor de Française Leonie Periault. Duffy, afkomstig van Bermuda, werd derde.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws