Verdachte van mesaanval in trein Herzogenrath opgenomen in psychiatrische kliniek

 © Track ‘88

De man die vrijdagochtend in een trein in de Duitse grensstad Herzogenrath reizigers met een mes aanviel, is opgenomen in een psychiatrische kliniek, melden Duitse media.

RedactieBron: ANP

Justitie verdenkt de vermoedelijk psychotische man van het toebrengen van lichamelijk letsel en poging tot moord.

De 31-jarige man van Iraakse afkomst verwondde vijf mensen in de trein bij Herzogenrath, net over de grens bij Kerkrade. Ze liepen snijwonden in gezicht, hand of schouder op. Ook de verdachte zelf raakte gewond. Een medepassagier overmeesterde en ontwapende de man met hulp van een politieman die in de trein zat. De verdachte en vier van de slachtoffers werden naar een ziekenhuis gebracht. De trein reed van Düsseldorf naar Aken. Lees ook: Steekpartij in trein net over grens bij Kerkrade: nog geen aanwijzing voor islamitische terreurdaad

Het Openbaar Ministerie liet vrijdag weten geen aanwijzing te hebben voor een religieus of terroristisch motief. Toen was al sprake van mogelijke opname in een psychiatrische kliniek. De man is geen onbekende van de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten