HandbaL Venlo wint na intens gevecht eerste duel om de landstitel

Grote vreugde bij het team uit Venlo.  Afbeelding: Twitter/Handbal Nederland

De handbalsters van Cabooter HandbaL Venlo hebben zaterdag een voorschot genomen op de landstitel. In Amsterdam werd titelverdediger VOC na een intens gevecht met 24-23 verslagen.

De spanning was in de slotfase om te snijden. Venlo zag een voorsprong van acht treffers verdampen en zag VOC met nog tien minuten te gaan, naderen tot op een treffer. Venlo hield de zenuwen daarna knap in bedwang. Uitblinkster Lianne van Sleeuwen maakte in de slotminuut aan alle onzekerheid een einde.

Droomstart

Venlo kende een droomstart, vooral door veel fouten van VOC dat wel bevangen leek door zenuwen. Via 8-4 stond het bij rust al 13-5.

Lees ook: Eindelijk mag HandbaL Venlo laten zien dat het de landstitel waard is

Maar zo soepel als voor rust, zo moeizaam ging het na de thee. Venlo kon amper nog een bres slaan in de Amsterdamse defensie die veel beter stond dan in de beginfase.

Venlo bleef toch steeds aan de goede kant van de score, ook omdat VOC in de laatste minuten een aantal ballen miste. Het was net genoeg voor de zege. Volgende week kan Venlo het in eigen huis afmaken.

Door Tom van der Wilt

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten