Leropperweg tussen Sint Odiliënberg en Roermond naar verwachting eind juli gereed

Foto ter illustratie.  Afbeelding: ING Image

Naar verwachting gaat de Leropperweg tussen Sint Odiliënberg en Roermond eind juli, vóór de zomervakantie, weer open voor verkeer.

Sinds oktober 2021 voert aannemer Heijmans werkzaamheden uit aan de Leropperweg. Deze maand wordt het weggedeelte tussen de A73 en de bocht bij Priorij Thabor in Sint Odiliënberg geasfalteerd. Het werk in Lerop is daarna voor het grootste gedeelte klaar.

In de laatste fase wordt aan het gedeelte tussen de priorij en het Kerkplein gewerkt. Op dit weggedeelte komen verhoogde plateaus om de snelheid van het verkeer af te remmen. Verder komen er de rode fietsstroken tot het Kerkplein. Dit maakt de bocht veiliger voor fietsers.

De zieke essen langs de Leropperweg zijn gekapt en vervangen door bomen van verschillende soorten voor meer biodiversiteit. Op een aantal plaatsen komen nog meer bomen en struiken, bijvoorbeeld in de bocht bij Hoeve Overen en in Lerop. Bij de dassentunnels worden in het najaar nog haagjes geplant. Die leiden de dassen op een natuurlijke manier naar de tunnels.

Door Silke van Deelen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Roerdalen

Gemeenteberichten