Interlimburgse kunstfietsdagen langs de Maasoevers van Roosteren tot Grevenbicht

 © UitTipsLimburg

Roosteren / Grevenbicht
Silke van Deelen

Nederlandse en Belgische kunstenaars houden op zondag 5 en maandag 6 juni voor de elfde keer de Interlimburgse kunstfietsdagen langs de oevers van de Maas tussen Roosteren en Grevenbicht.

Tijdens deze twee dagen is er een fietsroute uitgezet langs tal van locaties waar kunstenaars hun werk tentoonstellen en toelichten. Het evenement heeft als doel de Belgen en Nederlanders dichter bij elkaar te brengen op zowel cultureel als sportief gebied.

De route voert langs kunstlocaties. Er is een lus gemaakt om beide Limburgen te verbinden. Deelnemers kunnen de Maas oversteken via de Brug in Maaseik en het veerpont in Grevenbicht. Langs de gehele route zijn kunstenaars te vinden. De kunstvormen waarmee de deelnemer kan kennismaken zijn zeer divers, met onder meer schilderkunst, beelden in keramiek, hout of metaal en tekenkunst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten