Dumoulin heeft in Giro opnieuw last van zijn rug

Tom Dumoulin.  Afbeelding: ANP / AFP

Tom Dumoulin heeft in de Ronde van Italië opnieuw last van zijn rug gekregen.

Dat zei de Maastrichtse renner van Jumbo-Visma na afloop van de elfde etappe, die in een sprint werd gewonnen door de Italiaan Alberto Dainese. Dumoulin kende eerder dit seizoen rugproblemen in de UAE Tour.

Lees ook: Alberto Dainese (Team DSM) verrast topsprinters in vlakke Giro-rit

„Vandaag was voor ons een rustige dag, want we hebben hier geen sprinter. Dus er viel voor ons niet echt veel te winnen”, sprak Dumoulin, die niet echt uitkijkt naar de komende dagen. „Nee, om eerlijk te zijn, ik sukkel een beetje met m’n rug. Dus ik voel me niet al te best.”

Overbelasting

Een oorzaak voor zijn rugklachten werd eerder dit seizoen niet echt gevonden. Zelf sprak Dumoulin, in een interview vlak voor de Volta Limburg Classic, van overbelasting van zijn rug.

Dumoulin staat na de elfde etappe op de 33e plek in het klassement, met ruim 19 minuten achterstand op de Spaanse klassementsleider Juan Pedro López.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee