Red Bull laat Estse coureur eerste training in Barcelona rijden

Juri Vips.  Afbeelding: EPA

In navolging van Nyck de Vries bij Williams geeft ook Red Bull een rookie een kans, vrijdag bij de eerste training voor de GP van Spanje. Juri Vips (21) uit Estland mag in Barcelona laten zien wat hij kan. Vips vervangt Sergio Pérez tijdens de eerste oefensessie.

Elk Formule 1-team heeft de verplichting om elk seizoen minimaal twee keer een jonge coureur in te zetten tijdens de vrije training. Voor Vips wordt het een druk weekeinde, want de coureur uit Tallinn komt ook in actie in de Formule 2. In dat racekampioenschap bezet Vips de 8e plek in de tussenrangschikking.

Dankbaar

„Zo blij dat ik bij Red Bull mijn debuut kan maken in een Formule 1-weekeinde”, schrijft Vips op Instagram. „Ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik ben voor de kans die ze me hebben gegeven.”

Meerdere teams geven vrijdag een test- of reservecoureur de kans in de eerste vrije training. Zo mag de Nederlander Nyck de Vries voor Williams rijden en de Poolse routinier Robert Kubica stapt in de Alfa Romeo. De Vries, wereldkampioen in de elektrische raceklasse Formule E, vervangt in de eerste sessie van een uur de Thai Alexander Albon. De 37-jarige Kubica neemt het stuur over van de Chinees Zhou Guanyu, die in de tweede training terugkeert in de auto.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee