Dier van de week: Jip en Janneke zijn een jong duo dat graag samen verhuist naar een nieuw baasje

Jip en Janneke. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week zijn Jip en Janneke aan de beurt, een kater en een poes van ongeveer één jaar oud.

Waardoor zitten Jip en Janneke in het asiel?

„Een kat is vaak makkelijk aangeschaft, waardoor er vaak te snel besloten wordt er één of meerdere als huisdier te nemen. Belangrijk is dat je je ervan bewust bent dat er aan de verzorging ook een kostenplaatje zit. Als de verzorging toch wat tegenvalt, is het beter om op zoek te gaan naar een nieuw thuis.”

Wat kun je over dit duo vertellen?

„Het zijn twee jonge, sociale katten die het erg goed met elkaar kunnen vinden. Het zou daarom ook jammer zijn om ze uit elkaar te halen. Jip neemt duidelijk de leiding en Janneke vindt dat wel prima en maakt daar ook gebruik van als ze het even spannend vindt.”

Waar zullen Jip en Janneke zich het beste thuis voelen?

„Omdat ze nog zo jong zijn, zullen ze het fijn vinden om ook lekker naar buiten te kunnen. Ze vinden het contact met mensen ook prima, waardoor ze zich ook makkelijk in een gezin aanpassen. Het fijne van het feit dat ze samen zijn, is dat het geen probleem is als ze af en toe eens alleen moeten zijn, omdat ze elkaar dan hebben.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Door Redactie

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten